Preskoči na glavni sadržaj

Kako očuvati svježinu namirnica

Kako očuvati svježinu namirnica?

Načini skladištenja namirnica koje se brzo kvare i ne mogu zadržati svježinu mogu biti različite. Svoju hranu možemo skladištiti u raznim uvjetima i održavati njenu svježinu.

Načini čuvanja hrane svježom, se razlikuju ovisno o okruženju u kojem se čuva, načinu skladištenja i sastojcima hrane, pravilno čuvanje hrane pozitivno utječu na naše živote, kako finansijski tako i zdravstveni.

Uslovi čuvanja namirnica?

Općenito, vrste skladištenja hrane su različite, ne moraju se sve namirnice čuvati u hladnom okruženju.

Namirnice poput tjestenine i sušenih mahunarki čuvaju se u zatvorenim pakovanjima. Treba ih čuvati na suhom, čistom mestu zaštićenom od direktne sunčeve svetlosti.

Kako spriječiti kvarenje hrane?

Sirovo meso, riba itd. Takvi proizvodi moraju se čuvati u zatvorenim posudama prije prerade. Kuhane proizvode treba čuvati na zasebnim policama u frižideru.

Zašto je važno konzumirati svježu hranu?

Za zdrav život i zdravo tijelo moramo obratiti pažnju na to da su namirnice svježe i prirodne. Svježina namirnica je karakteristika na koju treba obratiti pažnju u našoj ishrani. Moramo obratiti pažnju na rok trajanja, inače će štetiti našem zdravlju.

Kako održati voće svježim?

  • Sviježe kupljeno voće treba čuvati u frižideru na oko 2-3 stepena.
  • Voća ne treba stavljati previše u zadnji dio frižidera.
  • Treba koristiti fioke za voće i povrće .

Šta treba da uradimo da hrana ostane sveža?

  • Većinu voća i povrća potrebno je čuvati u frižideru. Ali neke je bolje ostaviti na sobnoj temperaturi. Paradajz, krompir, beli luk, luk su povrće koje ne treba stavljati u frižider. Ovo povrće i  voće  treba čuvati u posudama koje propuštaju zrak, na mjestu izvan direktne sunčeve svjetlosti.

Popularni postovi s ovog bloga

Romantične Poruke Za Laku Noć

Romantične Poruke Za Laku Noć Ljubav je predivan osjećaj koji daje boju i novi izgled svijetu. Odnos između partnera karakteriše nježnost, poštovanje i emocija. Ljubavna osećanja se izražavaju na različite načine. Oni mogu biti ukorijenjeni u lijepim malim gestovima ili velikim poklonima. Bez obzira na formu izražavanja, da bi se plamen romantične emocije održao živim, potrebno je uložiti odgovarajuće napore. Želje između para su simbol ljubavi koja veže i održava magiju. Tako su i želje za laku noć – poseban gest kojim dvoje ljubavnika jedno drugom govore prelepe reči pre spavanja . Evo nekoliko ideja za ljubavne poruke za laku noć: Za voljenu Draga, laku noc i slatke snove! Neka moji poljupci budu tvoja toplina noću, moji zagrljaji budu tvoj pokrivač, a moja ljubavi tvoj lep san! Šaljem ti svu svoju ljubav i jedva čekam da prođe noć da mogu provesti dan sa tobom! Draga moja, zelim ti laku noc i slatke snove. Neka ti noc salje moje najtoplije poljupce i neka tvoji snovi prenose moje i

Poruke za momka

 Poruke za momka Više od sunca, sjajniji si ti, više od neba, plave su tvoje oči, mekše od trave je tvoja kosa, najsnažnije grle tvoje ruke, najlijepše ljube tvoje usne. Koliko je široka planeta i još dva puta više, toliko te volim ja! Ako treba da okrenem planetu, ako treba da popijem more, ako treba da ispravim planine, ako treba i na kraj svijeta, za tebe, ljubavi moja! Niko nema oči kao tvoje, niko nema osmjeh kao tvoj. U tvojim očima krije se svijet, u tvom osmjehu duga i sunce. Volim te najviše na svijetu! htjela bih da stanem na sred ulice i glasno viknem koliko te volim! Slađi od čokolade, slađi od sladoleda, slađi od jagoda, ma slađi od svega na svijetu, za mene si srećo ti, najslađi! Koliko je od nas Amerika, koliko je od nas Australija, koliko je od nas Kina, i pet puta tim kilometrima da pređem, sva moja ljubav koju osećam prema tebi, ne bi mogla da se izmeri. Ja tebe ne volim, ja tebe obožavam! Ti si nešto najljepše na svijetu što mi se dogodilo, ti si moja radosta i moja

Najljepše čestitke za rođendan

Najljepše čestitke za rođendan   Svaki rođendan je potpuno nova stranica koju ljudi otvaraju u svom životu. Želim vam da ispunite ovu novu stranicu koju ste otvorili kako vam srce želi, čestitam vam rođendan. Sretan ti rođendan…   U novoj godini želim vam da svu bol i strahove ostavite u prošlosti, a u budućnost gledate sa nadom i samopouzdanjem. Srećan rođendan, drago mi je što te poznajem. Ti si najposebnija osoba koju sam ikada vidio u životu. Sve najbolje.   Iako ne mogu danas biti s tobom, što ti je jako važno, šaljem ti svoju veliku ljubav. Hvala ti što si u mom životu od dana kada sam te upoznao. Srećan rođendan, drago mi je što si sa mnom. Najljepše čestitke za rođendan sretan rođendan sve najbolje u novoj godini Ovog srećnog dana kada ulazite u novo doba, nadam se da će vam se svaka želja ostvariti sa svakom svijećom koju uduvate. Neka vam je uvijek osmijeh na licu, a uspjeh i sreća u novom dobu.   Iskreno vam čestitam rođendan, i želim vam srećnu i zdravu novu godinu koju mož